PORVOON GRAFIIKANPAJA TAIDEGRAFIIKKA TOIMINTA YHTEYSTIEDOT
PORVOON
GRAFIIKANPAJA
PORVOON TAIDETEHDAS,
LÄNTINEN ALEKSANTERINKATU 1
Banner

TOIMINTA

Porvoon grafiikanpaja on perustettu vuonna 2005. Myrkyttömässä grafiikanpajassa työskentelee useista ammattilaisia ja harrastajia. Grafiikkaa tekevät mm. lääkäri, farmaseutti, psykologi, tutkija, opettaja, kirjanpitäjä ja ikonintekijä.


Grafiikkaa tehdään pajalla monella tavalla. Käytössä on perinteisiä työtapoja, kuten etsaus, kuivaneula, akvatinta, pehmeäpohja ja sokeri-akvatinta. Grafiikanpajalla tehdään myös serigrafiaa, fotoetsausta ja fotoimagonia.


Taiteilijan ja graafikon silmä ratkaisee aina työn sisällön ja jokainen työ on yksilöllinen, vaikka sen työstämiseen olisi käytetty tietokoneen mahdollistamaa tekniikkaa.


Porvoon grafiikanpajayhdistyksen toimintaa ovat tukeneet Porvoon kaupunki ja Aktiasäätiö Porvoo.

KURSSIT JA OPETUS

Grafiikanpaja toteuttaa metalligrafiikkakursseja, sekä puupiirros- ja serigrafia-kursseja. Talvella ja kesällä järjestetään kaikille avoimia kursseja. Lisäksi Grafiikanpajasta voi tilata yksilöllisiä kursseja yrityksille, yhteisöille ja kouluille. Koulut voivat vuokrata työtilaa.

NÄYTTELYT JA MYYNTI

Grafiikanpajalla on joulunäyttely ja keväällä myyntinäyttely. Paja osallistuu myös Konstrundan taidetapahtumien näyttelyihin. Graafikkojen töitä on esillä Helsingin ja Porvoon gallerioissa.

JULKISESTI ESILLÄ

Konsta / Taidelainaamo palvelee asiakkaitaan ma-pe klo 11-19 ja la-su klo 11-16. E-mail: konsta@porvoontaideyhdistys.fi

PORVOON GRAFIIKANPAJA TARJOAA MAHDOLLISUUDEN MYRKYTTÖMÄN GRAFIIKAN TEKEMISEEN SEKÄ HARRASTAJILLE ETTÄ ALAN AMMATTILAISILLE. GRAFIIKKAA VOI OPETELLA TEKEMÄÄN GRAFIIKANYHDISTYKSEN JÄRJESTÄMILLÄ KURSSEILLA.


LAITTEET: SYVÄPAINOPRÄSSI, LÄMPÖLEVY, PELTILEIKKURI, SILKKIPAINOPÖYTÄ IMULLA, PAINORAAMEJA JA VALOTUSLAITTEET.